ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστικές εικόνες από τα βασανιστήρια των πραξικοπηματιών στην Τουρκία (photos)

Φρικιαστικές εικόνες από τα βασανιστήρια των πραξικοπηματιών στην Τουρκία (photos)

Έντονη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλούν οι φρικιαστικές εικόνες που έχουν κατακλύσει το Ίντερνετ και δείχνουν τα βασανιστήρια των στρατηγών και στρατιωτών που συνελήφθησαν στην Τουρκία, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής (15/07).

Νεαροί στρατιώτες ξυλοκοπούνται χωρίς έλεος από οργισμένους πολίτες στη μέση του δρόμου, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί σε μεγάλους χώρους, μέσα στους οποίους στοιβάζονται γυμνοί και ταλαιπωρημένοι.

stratiotes14

Όπως όλα δείχνουν, μπορεί οι ίδιοι να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε στρατιωτική άσκηση, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει υποδειγματικά τους πραξικοπηματίες, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο της τιμωρίας τους με θανατική ποινή.

Ενδεικτικές της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα χιλιάδες στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα είναι οι παραπάνω φωτογραφίες, οι οποίες προκαλούν την ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας, εν αναμονή και της απόφασης για την τύχη των οκτώ πραξικοπηματιών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο.

Σχετικές ειδήσεις