ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στις αρχές Αυγούστου

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στις αρχές Αυγούστου

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένα βομβαρδιστικό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από ένα καταδιωκτικό της τουρκικής ΠΑ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στη Ρωσία στις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στις δέκα πρώτες ημέρες του μηνός Αυγούστου. Αυτό θα γίνει στη Ρωσία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία διευκρίνισης του τόπου και της ημερομηνίας» της συνάντησης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Κυριακή (17/07) ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν και ευχήθηκε να αποκατασταθεί το ταχύτερο η πολιτική σταθερότητα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ του ζήτησε παράλληλα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών.

Σχετικές ειδήσεις