ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Δείτε τη γυναίκα με άκρα βρέφους που ζει μέσα σε μια λεκάνη (vids+photos)

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Δείτε τη γυναίκα με άκρα βρέφους που ζει μέσα σε μια λεκάνη (vids+photos)

Το γύρο του κόσμου κάνει η σοκαριστική ιστορία μιας έφηβης στη Νιγηρία, η οποία ζει με άκρα βρέφους μέσα σε μια λεκάνη και υποφέρει από φρικτούς πόνους καθημερινά.

Μάταια οι γονείς της 19χρονης Rahma Haruna προσπαθούν απεγνωσμένα, εδώ και χρόνια, να βρουν κάποιον γιατρό που να μπορεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη κατάστασή της και τα τραυματικά συμπτώματά της.

Η Rahma γεννήθηκε υγιέστατη, ωστόσο όταν ήταν έξι μηνών, για ανεξήγητο λόγο, σταμάτησε η ανάπτυξη των άκρων της.

ginaika lekani

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν έξι μηνών και έμαθε να κάθεται. Δεν κατάφερε να μπουσουλήσει ποτέ», εκμυστηρεύεται η μητέρα της από το Kano, συμπληρώνοντας: «Αρχικά ανέβασε πυρετό. Στη συνέχεια πονούσε στο στομάχι και ακολούθησαν τα άκρα».

Η νεαρή Νιγηριανή δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την οικογένειά της, η οποία τη μεταφέρει στο χωριό μέσα σε μία πλαστική λεκάνη.

«Τη βοηθάω όπως μπορώ. Την κάνω μπάνιο και τη βγάζω βόλτα κάθε μέρα» αναφέρει ο προστατευτικός αδερφός της, Fahad, που την υπεραγαπά και προσθέτει: «Αισθάνομαι χαρούμενος όταν βλέπω άλλους ανθρώπους να τη βοηθούν και να ενδιαφέρονται».

Τι και αν ωστόσο την έχουν εξετάσει πολλοί γιατροί, κανείς δεν κατάφερε να διαγνώσει τη «μυστηριώδη» πάθηση της Rahma.

Βρίσκοντας μάλιστα πάτημα σε αυτό, ορισμένοι δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι η έφηβη έχει χτυπηθεί από «jinn», ένα υπερφυσικό ον της ισλαμικής μυθολογίας.

ginaika lekani5

Η οικογένειά της πάντως έχει θυσιάσει πολλά προκειμένου να εξασφαλίσει μια επιστημονική διάγνωση.

«Έχω περάσει 15 χρόνια ψάχνοντας απαντήσεις και θεραπεία. Πούλησα ό,τι είχα στην κατοχή μου και δεν ήταν αρκετά. Ψάχνω συνεχώς χρήματα για να πληρώσω τα ιατρικά της έξοδα. Έχω ήδη πληρώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο νάιρα (περίπου 3.000 ευρώ). Μόνο ο Θεός ξέρει τι τραβάω», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση…

Από όταν ωστόσο έγινε γνωστή η τραγική ιστορία της οικογένειας, πολλοί «ανώνυμοι» από όλο τον κόσμο έσπευσαν να βοηθήσουν και ήδη η Rahma κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι – δωρεά αγνώστου.

Παρά το μαρτύριο που περνά και αδυνατεί να το συλλάβει, στην πραγματική του διάσταση, κάθε άνθρωπος, εκείνη αρνείται να το βάλει κάτω ποτίζοντας το δέντρο της προσμονής με ελπίδα και όνειρα για το μέλλον…

«Ευχαριστώ το Θεό για ό,τι κάνω. Θέλω μια μέρα να ανοίξω ένα παντοπωλείο», εξομολογείται.

Σχετικές ειδήσεις