ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει τον αντιπρόεδρό της

ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει τον αντιπρόεδρό της
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει τον υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες μιας μικρής ομάδας στελεχών με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια προκειμένου να καταλήξει στο πρόσωπο εκείνο που θα τη βοηθήσει στη μάχη για τον προεδρικό θώκο εναντίον του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας άλλος γερουσιαστής, ο Κόρι Μπούκερ από το Νιου Τζέρσεϊ, όπως και και υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ βρίσκονται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στον κατάλογο, όπου ο Κέιν έχει το προβάδισμα, ανέφερε μια πηγή από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος με γνώση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου μέσω ενός μηνύματος που θα αναρτήσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πιθανόν και σήμερα καθώς θα παραστεί σε δύο συγκεντρώσεις στη Φλόριντα αργότερα.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, που επικαλείται στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος με γνώση του θέματος, γράφει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πιθανόν να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο σήμερα και ότι πιστεύεται ότι θα επιλέξει τον Κέιν.

Η Κλίντον θα λάβει επίσημα το χρίσμα του κόμματος στο συνέδριο των Δημοκρατικών την επόμενη εβδομάδα στη Φιλαδέλφεια. Η επιλογή του προσώπου που θα σταθεί στον πλευρό της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο θα δώσει και μια πρόγευση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει εναντίον του μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ.

Το να επιλέξει είτε τον Κέιν είτε τον Βίλσακ, από τα εμπειρότερα στελέχη του κόμματος, θα ενίσχυε το μήνυμα που θέλει να στείλει στους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι οι Δημοκρατικοί θα προτείνουν μια σοβαρή, σταθερή εναλλακτική στον απρόβλεπτο Τραμπ μετά το χαοτικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που ολοκληρώθηκε χθες.

Σχετικές ειδήσεις