ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γερμανία - Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Γερμανών

Επίθεση Γερμανία - Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Γερμανών
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τις εξελίξεις στο Μόναχο μετά την επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του στο γερμανικό λαό: «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων στη Γερμανία», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και δεσμεύτηκε για στήριξη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε μάλιστα ότι η χώρα του θα προσφέρει βοήθεια και στήριξη προς τη Γερμανία.

«Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι ακριβώς συνέβη εκεί, όμως προφανώς οι καρδιές μας χτυπούν για εκείνους που ενδεχομένως έχουν τραυματιστεί», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, συμπληρώνοντας: «Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ενδεχομένως θα χρειαστούν».

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε «με τον πιο σθεναρό τρόπο» την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα όλα τα γεγονότα, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η ειδεχθής ενέργεια είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλά πρόσωπα στην καρδιά μιας από τις ζωηρότερες πόλεις της Ευρώπης», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Έρνεστ πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προτίθενται να συνεργαστούν στενά με τους Γερμανούς ομολόγους τους και να τους προσφέρουν κάθε βοήθεια και κάθε πόρο που θα χρειαστούν στην έρευνά τους για την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις