ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μόναχο: Η επίθεση δε συνδέεται με τους πρόσφυγες ή τον ISIS δηλώνει η αστυνομία

Επίθεση Μόναχο: Η επίθεση δε συνδέεται με τους πρόσφυγες ή τον ISIS δηλώνει η αστυνομία

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα (23/7) ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δε συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Η αστυνομία γνωστοποίησε επίσης, ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δε βρέθηκε κάποια απόδειξη για σχέσεις του, με το Ισλαμικό Κράτος στο δωμάτιο του. Στο δωμάτιο εντοπίστηκε βιβλίο που αναφέρονταν σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Η σκηνή της επίθεσης είναι προσβάσιμη και πάλι, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί πότε θ' ανοίξουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου OLYMPIA.

Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το δράστη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο του δράστη.

Η αστυνομία στο Μόναχο γνωστοποίησε επίσης, ότι δέχθηκε 4.310 τηλεφωνήματα σχετικά με την επίθεση μέχρι χθες τα μεσάνυχτα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία, αρνήθηκαν ν' αναλάβουν τις έρευνες για την επίθεση στο Μόναχο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στη Βαυαρία.

Οι Αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι ο δράστης λάμβανε ψυχιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη, ενώ ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν από την επίθεση. Δεν είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επτά από τα θύματα ήταν έφηβοι.

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν την αστυνομία εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί.

Διαβάστε όλες τις νεότερες εξελίξεις για την επίθεση στο Μόναχο ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις