ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μόναχο: Αυτός είναι ο 18χρονος μακελάρης (Pic)

Επίθεση Μόναχο: Αυτός είναι ο 18χρονος μακελάρης (Pic)

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Bildη πρώτη φωτογραφία του 18χρονου Ali David Sonboly, ο οποίος χθες το απόγευμα (22/7) σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 16 σε εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia», στο Μόναχο.

Ο δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός χρησιμοποίησε πιστόλι 9 χιλιοστών και είχε μαζί του 300 σφαίρες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς κατάφερε να τις προμηθευτεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοπυροβολήθηκε, καθώς τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Σε ό,τι αφορά στα θύματα, τα περισσότερα είναι ηλικίας 15-21 ετών, ανάμεσα τους κι ένας Έλληνας, ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα 45 ετών. Όλοι είναι κάτοικοι Μονάχου, αλλά για τις εθνικότητές τους οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Διαβάστε όλες τις νεότερες εξελίξεις για την επίθεση στο Μόναχο ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις