ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση-Γαλλία:Ένας ιερέας νεκρός και ένας τραυματίας μεταξύ ζωής και θανάτου (Vid)

Επίθεση-Γαλλία:Ένας ιερέας νεκρός και ένας τραυματίας μεταξύ ζωής και θανάτου (Vid)

Ένας ιερέας έχασε τη ζωή του κατά τη σύλληψη ομήρων στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στα περίχωρα της Ρουέν, στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, από δύο άνδρες οπλισμένους με μαχαίρι, μία επίθεση που ενισχύει την ένταση που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει γίνει στόχος σειράς τζιχανιστικών επιθέσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να μεταβεί αμέσως επιτόπου. Τη διεξαγωγή της έρευνας ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Ένας από τους ομήρους βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι δύο δράστες της επίθεσης, αγνώστων κινήτρων, σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας.

Στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, η απειλή μίας επίθεσης κατά τόπων χριστιανικής λατρείας επλανάτο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μετά την αποτυχία του σχεδίου επίθεσης κατά καθολικής εκκλησίας στο Βιλζουίφ, στα παρισινά περίχωρα, τον Απρίλιο 2015.

Αλγερινός φοιτητής, 24 ετών, ο Σιντ Αχμέντ Γλάμ, θεωρήθηκε ύποπτος ότι σχεδίαζε να επιτεθεί κατά της εκκλησίας και ενδεχομένως και κατά άλλων τόπων χριστιανικής λατρείας στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο άνδρας συνελήφθη πριν θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του.

Η Γαλλία, στόχος τρομοκρατών τρεις φορές σε διάστημα 18 μηνών, ζει υπό το κράτος του φόβου των επιθέσεων.

Στις 19 Ιουλίου, στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε προειδοποιήσει ότι η Γαλλία πρέπει να περιμένει και άλλες επιθέσεις και άλλους θανάτους αθώων.

Σήμερα, διαβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι θα συγκροτήσουν «μέτωπο».

«Αποτροπιασμός απέναντι στη βάρβαρη επίθεση στη Σεν-Μαριτίμ. Ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί επλήγησαν. Θα δημιουργήσουμε μέτωπο», έγραψε στο Τwitter ο Μανουέλ Βαλς.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την επίθεση ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις