ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Βάρβαρη και φρικιαστική η δολοφονία του ιερέα στη Γαλλία

Πάπας Φραγκίσκος: Βάρβαρη και φρικιαστική η δολοφονία του ιερέα στη Γαλλία

Τη βάρβαρη, όπως χαρακτήρισε, δολοφονία του ιερέα σε χριστιανική εκκλησία της Γαλλίας καταδίκασε το Βατικανό, σημειώνοντας πως ο πάπας Φραγκίσκος αισθάνθηκε αποτροπιασμό μαθαίνοντας την είδηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκλονισμένοι επειδή αυτή η φρικτή βιαιότητα συνέβη σε μια εκκλησία, στην οποία εξυμνείται η αγάπη του Θεού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, συμπληρώνοντας πως «ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει στον πόνο που προκάλεσε η νέα αυτή ασύλληπτη βία», ενώ αισθάνεται τη φρίκη της», καταδικάζοντας «με τον πλέον έντονο τρόπο οποιαδήποτε μορφή μίσους».

Πρόσθεσε δε, ότι ο ποντίφικας προσεύχεται υπέρ των ατόμων που επλήγησαν από την νέα επίθεση, για να καταλήξει: «Πρόκειται για μια φοβερή είδηση, η οποία προστίθεται, δυστυχώς, σε μια σειρά από βιαιότητες οι οποίες, τις ημέρες αυτές, μας έχουν κλονίσει, προκαλώντας τεράστια ανησυχία και πόνο».

Υπενθυμίζεται ότι δύο τζιχαντιστές έσφαξαν σήμερα (26/7) έναν ιερέα με μαχαίρι και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλο όμηρο σε μια εκκλησία στη βόρεια Γαλλία προτού πέσουν νεκροί από πυρά της αστυνομίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Σχετικές ειδήσεις