ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Η αντιτρομοκρατική γνώριζε τον έναν από τους δράστες - Φρικιαστική μαρτυρία μοναχής

Επίθεση Γαλλία: Η αντιτρομοκρατική γνώριζε τον έναν από τους δράστες - Φρικιαστική μαρτυρία μοναχής

Ο ένας από τους δύο δράστες της ομηρίας σε εκκλησία της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας ιερέας, «ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην έρευνα, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη αναγνώρισή του - Φρικιαστική μαρτυρία μοναχής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν με την επίσημη ταυτοποίηση των δυο δραστών, ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο συνεργός του από αστυνομικούς, είχε φάκελο στις υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας αυτός είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από δύο «στρατιώτες» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Εξάλλου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε ένα πρόσωπο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ.

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες;

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας από τους δύο δράστες ήταν 19χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε εκδοθεί από την Ελβετία στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2015, αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί από την Τουρκία.

«Ο Α.Κ. είχε προσπαθήσει δύο φορές να φτάσει στη Συρία, αρχικά μέσω Μονάχου, αλλά χωρίς επιτυχία, και στη συνέχεια μέσω Γενεύης. Είχε φυλακιστεί για μερικές ημέρες στην φυλακή Champ-Dollon και στη συνέχεια είχε εκδοθεί στη Γαλλία, όπου κατηγορήθηκε ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές πράξεις», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Tribune de Genève.

Βιντεοσκόπησαν στη σφαγή;

Σύμφωνα μάλιστα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή, οι δύο τζιχαντιστές υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν, ενώ βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία.

Η μοναχή, η οποία μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», αποκάλυψε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Γαλλία: «Στρατιώτες» του ISIS οι δράστες (pics & vids)

Σχετικές ειδήσεις