ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Οι πρόσφυγες πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχθηκε

Μέρκελ: Οι πρόσφυγες πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχθηκε

Κατηγορηματικά απέρριψε την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις μετά τις δύο πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντως, δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η ενίσχυση αυτή.

Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό (...) Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή. Θα τα καταφέρουμε», επανέλαβε σε έντονο ύφος η καγκελάριος.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού εμφανίστηκαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς, είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το γεγονός δε, ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων στη Γερμανία ήταν πρόσφυγες εμπαίζει τη χώρα που τους υποδέχτηκε, καθώς και τους υπόλοιπους πρόσφυγες, ανέφερε και πρόσθεσε ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις