ΚΟΣΜΟΣ

Για «ρωσοφοβία» κατηγορεί τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο

Για «ρωσοφοβία» κατηγορεί τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε σήμερα (28/7) στις Ηνωμένες Πολιτείες να βρουν μόνες τους τη λύση στο πρόβλημα με το σκάνδαλο της υποκλοπής των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, τονίζοντας ότι οι κατηγορίες περί εμπλοκής της Ρωσίας είναι «παράλογες» και υποκινούνται από αντιρωσικά αισθήματα.

Η Μόσχα τόνισε επίσης ότι η δήλωση την οποία έκανε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ότι θα σκεφθεί την πιθανότητα να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας δεν πρόκειται να αλλάξει την ουδέτερη στάση που τηρεί η Ρωσία απέναντι στους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε δοσοληψίες με χάκερ, δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοιες ενέργειες» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Όσον αφορά τις όποιες, άμεσες ή έμμεσες κατηγορίες εναντίον του Κρεμλίνου ή της Ρωσίας γενικότερα, ότι μπορεί με κάποιον τρόπο να εμπλέκονται σε κάποιου είδους κυβερνοεπιθέσεις, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς παράλογοι και αποτελούν ένα γραφικό παράδειγμα της χρήσης της ρωσοφοβίας σε μια προεκλογική εκστρατεία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις