ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο πραγματικός «Μπέντζαμιν Μπάτον»: 4χρονος ζει σε σώμα 80χρονου! (video+photos)

Αυτός είναι ο πραγματικός «Μπέντζαμιν Μπάτον»: 4χρονος ζει σε σώμα 80χρονου! (video+photos)

Με μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που παραπέμπει στο σενάριο της ταινίας «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» γεννήθηκε ένα αγόρι στο Μπανγκλαντές.

Ο Bayezid Hossain είναι μόλις τεσσάρων ετών ωστόσο το δέρμα του, τα δόντια του και οι αρθρώσεις του παραπέμπουν σε 80χρονο άντρα!

Αυτός είναι και ο λόγος που τον αποκαλούν «γεράκο» του χωριού, ενώ εξαιτίας της τρομακτικής (γι΄αυτά) εμφάνισής του, τα άλλα παιδάκια φοβούνται να παίξουν μαζί του.

baton2

Σύμφωνα, δε, με τους γιατρούς, λόγω της προγηρίας ή της ασθένειας Cutis Laxa, ο Bayezid δεν θα ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής, ωστόσο οι νεαροί γονείς του κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του.

Και μπορεί να δηλώνουν έκπληκτοι από τις διανοητικές ικανότητες του μικρού, φέρουν ευθύνες για την κατάστασή του καθώς η μόλις 18 ετών μητέρα και ο 22χρονος πατέρας είναι πρώτα ξαδέρφια…

Η κατάσταση πάντως του μικρού Bayezid χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ενώ η οικογένειά του δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσει, όπως και οι γιατροί βέβαια αφού δεν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη ασθένεια…

Έδωσαν μια περιουσία για να τον πάνε σε δεκάδες γιατρούς, ωστόσο, κανένας δεν κατάφερε να τους βοηθήσει. Ο τελευταίος, μάλιστα, τους είπε ότι ο γιος του δεν θα προλάβει να γίνει 15 ετών.

Τι είναι η προγηρία

Η προγηρία είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο κληρονομικό νόσημα, το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος.

Συνδέεται με σοβαρή νοσηρότητα και θνητότητα, σαν αποτέλεσμα επιταχυνόμενης αρτηριοσκλήρυνσης των εγκεφαλικών και των στεφανιαίων αρτηριών, οδηγώντας σε πρόωρο θάνατο στη διάρκεια της 1ης ή 2ης 10ετίας της ζωής. Οι ασθενείς με HGPS παρουσιάζουν και άλλες εκδηλώσεις επιταχυνόμενου γήρατος, όπως πτωχή ανάπτυξη, ατροφία των μυών και του δέρματος, απώλεια του υποδόριου λίπους, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και αλωπεκία και ενίοτε όγκους, καταρράκτες, διαβήτη και υπερλιπιδαιμία.

Σχετικές ειδήσεις