ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνεται η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Οι φλόγες «κατάπιαν» τουλάχιστον 60 σπίτια

Μαίνεται η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Οι φλόγες «κατάπιαν» τουλάχιστον 60 σπίτια

H φονική πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην ακτή Μπιγκ Σερ της Καλιφόρνιας ενδέχεται να πενταπλασιαστεί σε μέγεθος σε σύγκριση με τις διαστάσεις της αυτή τη στιγμή, ενώ έχει ήδη καταστρέψει 60 κατοικίες, απειλεί εκατοντάδες άλλες και έχει οδηγήσει στη μαζική εκκένωση περιοχών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε την 22α Ιουλίου, συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις νότια της πόλης Κάρμελ. Οι φλόγες έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτη 130.000 στρέμματα γης.

Η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έχει έκταση 686 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Διυπηρεσιακή Ομάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Καλιφόρνιας, μια υπηρεσία που απαρτίζεται από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές.

Το κόστος της πυρκαγιάς έχει ήδη ανέλθει σε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, γνωστοποίησε η υπηρεσία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Εκτιμάται ότι η έκταση της πυρκαγιάς ισοδυναμεί σχεδόν με την έκταση της Σιγκαπούρης.

Περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν έως σήμερα καταστρέψει 60 κατοικίες και 11 άλλα κτίσματα. Επιπλέον 2000 άλλες υποδομές απειλούνται, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πεντακόσια οχήματα της πυροσβεστικής με τη συνδρομή 14 ελικοπτέρων και 6 αεροσκαφών συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Μόλις το 15% έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ένας χειριστής μπουλντόζας, τον οποίο είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, για να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες σκοτώθηκε όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο 35χρονος Ρόμπερτ Όλιβερ Ρίγκαν, από το Φράιαντ της Καλιφόρνιας.

Σχετικές ειδήσεις