ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος απαγόρευσε το κεμπάπ στην πόλη του!

Δήμαρχος απαγόρευσε το κεμπάπ στην πόλη του!
Η δημοτική αρχή της Τσιταδέλα, μιας μεσαιωνικής πόλης της Ιταλίας, αποφάσισε ότι η πώληση του «κεμπάπ» και άλλων...

Η δημοτική αρχή της Τσιταδέλα, μιας μεσαιωνικής πόλης της Ιταλίας, αποφάσισε ότι η πώληση του «κεμπάπ» και άλλων «μη παραδοσιακών» εδεσμάτων πρέπει να απαγορευθεί, καθώς δεν αποτελεί μέρος της ιταλικής ταυτότητας.

Ο δήμαρχος Μάσιμο Μπιτόντσι, ο οποίος έχει εκλεγεί με τη Λέγκα του Βορρά, δήλωσε μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που απαγορεύει την έκδοση αδειών σε όσους θέλουν να πωλούν κεμπάπ: «Αυτό το φαγητό ασφαλώς δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής μας και της ταυτότητάς μας».

Επίσης, υποστήριξε ότι η απαγόρευση έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, διότι αφορά «πιάτα που μαγειρεύονται και κατόπιν αφήνονται έξω για πολλή ώρα».

Φυσικά, η κοινότητα των μεταναστών της πόλης αντέδρασε. Ο Αμπντάλα Χεζράτζι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου των μεταναστών στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας χαρακτήρισε την απόφαση «αισχρή».

«Το να απαγορεύονται τα κεμπάπ στην Τσιταδέλα είναι σαν να απαγορεύεται η πίτσα στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη», είπε χαρακτηριστικά. «Το Βένετο αλλάζει. . . έχουμε 600.000 μετανάστες, ο δήμαρχος δεν μπορεί να επιτύχει και πολλά απαγορεύοντας τα πράγματα που αρέσουν στον κόσμο», κατέληξε.