ΚΟΣΜΟΣ

Το παιχνίδι με το νερό έγινε αιτία σύλληψης για 17 νέους

Το παιχνίδι με το νερό έγινε αιτία σύλληψης για 17 νέους
Ο «πόλεμος» με νεροπίστολα έγινε η αιτία σύλληψης για 17 νεαρά αγόρια και κορίτσια στο Ιράν...

Ο «πόλεμος» με νεροπίστολα έγινε η αιτία σύλληψης για 17 νεαρά αγόρια και κορίτσια στο Ιράν.

Το παιχνίδι τους σε παραθαλάσσιο πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς σταμάτησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

«Πολλές νέες και νέοι που συμμετείχαν σε μια μάχη με νεροπίστολα στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μπαντάρ Αμπάς συνελήφθησαν. Οι πέντε αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δώδεκα αποφυλακίστηκαν σήμερα με εγγύηση», δήλωσε ο επικεφαλής των δικαστικών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν, Αλί Αλιά.

Οι δώδεκα που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα ενδέχεται να κατηγορηθούν για «χαράμ» (πράξη που απαγορεύεται από τη θρησκεία) και για «προσβολή των δυνάμεων της τάξης».

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό που σημειώνεται στο Ιράν. Στις 29 Ιουλίου εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε μια γιγαντιαία «μάχη» με νεροπίστολα στο πάρκο Αμπ-ο-Ατάς, στο κέντρο της Τεχεράνης, που οργανώθηκε μέσω Facebook. Δέκα από τους νέους που είχαν συλληφθεί τότε απελευθερώθηκαν χθες.

Οι φωτογραφίες των νέων, που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες, προκάλεσαν αίσθηση στη χώρα, καθώς σε αυτές φαίνονταν κορίτσια χωρίς τις μαντίλες τους και άτομα με βρεγμένα ρούχα, που κρατούσαν νεροπίστολα.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο αρχηγός της αστυνομίας ηθών, στρατηγός Άχμαντ Ρουζμπαχανί, είχε δηλώσει στην τηλεόραση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «δεν θα επιτρέψουν να γίνονται τέτοια πράγματα σε δημόσιους χώρους».