ΚΟΣΜΟΣ

Επανεξετάζει τη στάση του στην οικονομία ο Νετανιάχου

Επανεξετάζει τη στάση του στην οικονομία ο Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ένθερμος υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων...

Έτοιμος να επανεξετάσει την προσέγγισή του στην οικονομία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αυξανόμενου κινήματος κοινωνικής δυσαρέσκειας δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Κατανοώ ότι επιβάλλεται μια αλλαγή στην τακτική μου», δήλωσε σήμερα ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ένθερμος υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων και του νεοφιλελευθερισμού και επαίρεται για τις αξιοζήλευτες επιδόσεις της ισραηλινής οικονομίας που επιτεύχθηκαν χάρη στις μεθόδους του.

Έτσι απάντησε ο Νετανιάχου στον καθηγητή Τράτζενμπεργκ ο οποίος τον προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να αλλάξει τη σειρά των εθνικών προτεραιοτήτων ώστε να μειωθεί το βάρος για το λαό».

Ο Τράτζενμπεργκ είπε επίσης στον πρωθυπουργό ότι «τροποποιήσεις του δημοσιονομικού συστήματος μπορεί να αποδεσμεύσουν ορισμένους πόρους αλλά όχι δισεκατομμύρια|».

Οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει ωστόσο να διατηρηθεί το πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού, που καταρτίστηκε για τις χρήσεις δύο οικονομικών ετών στο Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την Κυριακή τη σύσταση της ομάδας αυτής διευκρινίζοντας ότι οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να "ακούσουν όλο τον κόσμο για να προτείνουν λύσεις, ακόμη κι αν δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα".

Με αυτό τον τρόπο απάντησε στο ξέσπασμα πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ενός κινήματος κοινωνικής δυσαρέσκειας που κλιμακώθηκε το Σάββατο όταν τουλάχιστον 300.000 διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους του Τελ-Αβίβ και άλλων πόλεων ζητώντας "κοινωνική δικαιοσύνη".