ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν συγκαλεί στην Κριμαία το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Πούτιν συγκαλεί στην Κριμαία το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Την Κριμαία επισκέπτεται σήμερα (19/08/2016) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα συγκαλέσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προεδρεύσει στην Κριμαία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα επισκεφθεί ένα φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία, διευκρίνισαν τα ρωσικά πρακτορεία ενώ η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και ότι είχε προετοιμάσει «τρομοκρατικές ενέργειες».

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν, που είναι τουλάχιστον η πέμπτη που πραγματοποιεί στην Κριμαία τα δύο τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS επισημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος θα παρευρεθεί επίσης στο Εκπαιδευτικό Φόρουμ Νεολαίας της Ταυρίδας -Ταυρίδα ήταν το όνομα της Κριμαίας κατά την κλασική αρχαιότητα. Στο Φόρουμ αυτό συμμετέχουν νέοι συνθέτες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Φέτος άρχισε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 3.000 νέων ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Σχετικές ειδήσεις