ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία: «Πολλοί οι νεκροί» σύμφωνα με την εταιρεία (Pics & Vid)

Εκτροχιασμός τρένου στην Ισπανία: «Πολλοί οι νεκροί» σύμφωνα με την εταιρεία (Pics & Vid)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε εξηνταπέντε ανθρώπους στην Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Voz de Galizia.Από την άλλη πλευρά, η ισπανική σιδηροδρομική εταιρεία Renfeκάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς» κατά τον εκτροχιασμό, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δυστύχημα συνέβη όταν η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με γέφυρα κοντά στο δήμο Ο Πορρίνο της επαρχίας της Γαλικίας.



Το τρένο συνέδεε την ισπανική πόλη Βίγο με την πορτογαλική Βαλένσα ντε Μίνχο και εκτροχιάσθηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Βίγο.

Ο Πορτογάλος οδηγός του τρένου βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς σύμφωνα με το Russia Today.

Ο δήμαρχος της Ο Πορρίνο επιβεβαίωσε ότι περίπου 50 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, σαράντα επτά νοσηλεύονται, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09.30 τοπική ώρα, κοντά στα πορτογαλικά σύνορα, σε απόσταση 50 μέτρων από τον μικρό σταθμό του Ο Πορίνιο, νότια του Βίγκο, σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία Renfe, η οποία διαχειρίζεται σε συνεργασία με την πορτογαλική Comboios de Portugal τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου κοντά στον σταθμό, δήλωσε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 horas ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα τμήμα της διαδρομής όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι ευθεία. «Άρα, δεν είναι κάτι πολύ φυσιολογικό», είπε.

Το 2013, 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ισπανίας από το 1944, όταν τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάσθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.

Σχετικές ειδήσεις