ΚΟΣΜΟΣ

Έτινγκερ: Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Ελλάδα

Έτινγκερ: Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Ελλάδα

Ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Ετινγκερ κάλεσε τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη σύνοδο της Μπρατισλάβας να τηρήσουν οπωσδήποτε τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών (Frontex).

«Προσδοκούμε ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. θα θέσουν στη διάθεση της Frotnex περισσότερα χρήματα», είπε ο κ. Ετινγκερ σε συνέντευξή του στην Rheinische Post του Σαββάτου.

«Χρειαζόμαστε επιτέλους περισσότερο προσωπικό για την φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θεωρούμε ότι δεν είναι αδιάφορο στα κράτη μέλη να μην κάνουν τίποτα ή να κάνουν πολύ λίγα για τη φύλαξη των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων», δήλωσε στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

«Εν ανάγκη πρέπει να αναφέρουμε συγκεκριμένα τις χώρες οι οποίες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

Όλες οι χώρες οι οποίες δεν έχουν σύνορα με την Τουρκία πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις χώρες οι οποίες πλήττονται από το προσφυγικό κύμα όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία.

«Αυτό ισχύει για χώρες όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Αυστρία, Δανία. Αυτές οι χώρες πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στις επιβαρυμένες χώρες της Μεσογείου», τόνισε ο Γερμανός Επίτροπος.

Σχετικές ειδήσεις