ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστής ο βομβιστής του Μανχάταν – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης του

Τζιχαντιστής ο βομβιστής του Μανχάταν – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης του

Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο Μανχάταντης Νέας Υόρκης Αχμάντ Ραχάμι συλλαμβάνεται από τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Στον 28χρονο, αμερικανό υπήκοο αφγανικής καταγωγής, απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού και δύο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με το FBI μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η εγγύηση για την προσωρινή αποφυλάκιση του ορίστηκε σε 5,2 εκατομμύρια δολάρια αν και ο ίδιος συνεχίζει να νοσηλεύεται καθώς πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

002

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση στο Μανχάταν στη δημοφιλή συνοικία Τσέλσι το Σάββατο το βράδυ (17/9) από την έκρηξη μιας αυτοσχέδιας βόμβας ενώ ανακαλύφθηκαν τέσσερις ακόμη που δεν εξερράγησαν.

Λίγο πριν την έκρηξη, ο Ραχάμι ταυτοποιήθηκε από βίντεο κάμερας κλειστού κυκλώματος επιτήρησης να περπατά στην 23η οδό στο Τσέλσι, σέρνοντας μια βαλίτσα με ροδάκια πίσω του, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό συσκευασμένο σε χύτρα ταχύτητας, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης από τους αδελφούς Τσαρνάεβ.

001

Οι Αρχές αποκάλυψαν σήμερα (20/9) ότι ένα σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στον εκρηκτικό μηχανισμό, γραμμένο στα αραβικά, αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση της Βοστώνης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Δείτε το βίντεο της έκρηξης)


(Δείτε την έκρηξη από άλλη κάμερα και τον πανικό που επακολούθησε)

Source: Dailymail.co.uk

Σχετικές ειδήσεις