ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση Μπλερ σε Τραμπ: Εάν εκλεγεί, ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος

Σφοδρή επίθεση Μπλερ σε Τραμπ: Εάν εκλεγεί, ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προέβλεψε την Τρίτη (20/9) ότι θα επικρατήσει το χάος εάν οι ΗΠΑ εκλέξουν έναν πρόεδρο που τάσσεται υπέρ του απομονωτισμού, ενώ παρομοίασε την απόσυρση της Αμερικής από τη διεθνή σκηνή ως έναν αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς διαιτητή.

Ερωτηθείς σχετικά με τι συμβουλή θα έδινε στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να στεφθεί νικητής στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ο Τόνι Μπλερ σχεδόν αποκάλεσε τον Τραμπ υπέρμαχο του απομονωτισμού.

Την ίδια ώρα, εξήρε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κι υποστήριξε ότι η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται τις ηγετικές ικανότητες των ΗΠΑ και τις δημοκρατικές αξίες.

«Εάν απομακρυνθείς από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο, όταν αυτές οι αξίες υπονομεύονται, δεν εκπληρώνεις το πεπρωμένο σου ως χώρα» επισήμανε ο Μπλερ απαντώντας σε ένα ερώτημα που του τέθηκε σε εκδήλωση του Reuters Newsmaker. Και πρόσθεσε:

«Σας έχει δοθεί αυτό το πεπρωμένο ως χώρα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα».

Όπως ένας διαιτητής ποδοσφαίρου, είπε ο Μπλερ, οι ΗΠΑ συνεχώς βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων από οπαδούς που διατείνονται ότι η Αμερική επιδεικνύει μεροληψία σε βάρος τους.

«Αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου ο διαιτητής αποφασίζει να αποσυρθεί στα αποδυτήρια; Τα πρώτα λεπτά, όλοι θα λένε "είναι φοβερά"… Έπειτα από κάποιο διάστημα, έρχεται το χάος» υπογράμμισε ο Μπλερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επίσης σημείωσε ότι όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, εκείνος όταν ανέλαβε καθήκοντα ήταν προσηλωμένος στην εσωτερική ατζέντα, σύντομα όμως στράφηκε στην διευθέτηση επειγουσών εξωτερικών υποθέσεων.

«Αντί να πω ο,τιδήποτε για τον κ. Τραμπ, θα πω αυτό για την Χίλαρι Κλίντον. Είναι ένα πρόσωπο που κατά την άποψή μου θα εμπιστευόμουν προσωπικά απόλυτα» τόνισε.

«Θεωρώ ότι είναι κάποια που διαθέτει τεράστια σοφία, κοινή λογική και ακεραιότητα».

Σχετικές ειδήσεις