ΚΟΣΜΟΣ

Ξύλο στο Ευρωκοινοβούλιο – Σε κρίσιμη κατάσταση ευρωβουλευτής (Vids)

Ξύλο στο Ευρωκοινοβούλιο – Σε κρίσιμη κατάσταση ευρωβουλευτής (Vids)

Ο Στίβεν Γουλφ, κορυφαίος ευρωβουλευτής του UKIP, του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταφέρθηκε σήμερα (6/10) σε νοσοκομείο του Στρασβούργου σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από «λογομαχία» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του UKIP, ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο τραυματισμός του Γουλφ συνέβη όταν δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι και πέφτοντας χτύπησε ξανά το κεφάλι του σε μια μεταλλική μπάρα. Κατέρρευσε 30 λεπτά αργότερα.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι, έπειτα από μια λογομαχία, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης ευρωβουλευτών του UKIP, ο (49 ετών) Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή», αναφέρει ο Φάρατζ σε δήλωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν εκπρόσωπο.

Ο Φάρατζ, ο οποίος ηγείται του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέλαβε και πάλι χθες τη συνολική ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της εκλεγμένης διαδόχου του η οποία παρέμεινε λιγότερο από τρεις εβδομάδες επικεφαλής του κόμματος εν μέσω συγκρούσεων μετά το δημοψήφισμα που είχε ως αποτέλεσμα τον βασικό στόχο του UKIP, δηλαδή την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι ο Γουλφ είχε ανακοινώσει την Τετάρτη (5/10) ότι θα βάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της Ντιάν έπειτα από μόλις 18 ημέρες.

Η υποψηφιότητα του αποκλείστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς έχασε την προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μόλις 17 λεπτά.

Σχετικές ειδήσεις