ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics)

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics)

Στο «κόκκινο» η αγωνία χιλιάδων κατοίκων των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος των τελευταίων δέκα ετών, χτυπά ανηλεώς τις ανατολικές ακτές της Αμερικής, έχοντας ήδη προκαλέσει τον θάνατο 478 ανθρώπων.Διαβάστε live όλες τις τελευταίες εξελίξειςσχετικά με το καταστροφικό πέρασμα του «Μάθιου».

15:35 Στους 478 οι νεκροί από το φονικό πέρασμα του Τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή

15:35 Ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα του τυφώνα. Μια 58χρονη γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά παρά την κλήση της για βοήθεια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την οικία της, παρά πολλές ώρες αργότερα, αναφέρει το WPTV.

15:15 Δείτε LIVE εικόνα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα στη Φλόριντα.

Εντυπωσιακό βίντεο από το απόγευμα της Πέμπτης (6/10) στο Φορτ Λοντερτέιλ.

14:18 Η κατάσταση στην παραλία Daytona με το πρώτο φως της ημέρας.

14:13 Η κατάσταση που επικρατούσε στην παραλία Daytona πριν περίπου μία ώρα.

13:25 Ύστατη προσπάθεια να πεισθούν όσοι δεν έχουμε ακόμη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

12:45 Το σημείο στο οποίο εντοπίζεται ο τυφώνας μέχρι στιγμής

12:37 Πολύ δυνατοί άνεμοι πνέουν στην περιοχή της Μελβούρνης στη Φλόριντα παρασύροντας αντικείμενα. Περισσότερα από 100.000 σπίτια βρίσκονται χωρίς ρεύμα στην επαρχία Μπρέβαρντ.

12:09 Εναέρια πλάνα από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αιτή, όπου τουλάχιστον 330 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 3.200 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες. Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τον τυφώνα ως τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή μετά το σεισμό του 2010.

11:22 Το Weather Channel προειδοποιεί ότι αναμένονται σοβαρές καταιγίδες, δυνητικά θανατηφόρες.

797

10:55 Ο τυφώνας χτυπά το Κέιπ Κανάβεραλ

10:45 «Τα παιδιά σας θα πεθάνουν»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι πολύ επικίνδυνος, αλλά αυτός ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News μάλλον «υπερέβη τα εσκαμμένα».

Δείτε το βίντεο:

10:05 Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δείχνουν το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από τις Μπαχάμες προς τη Φλόριντα.

09:36 Ο μέχρις στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 213.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, από 141.000 πριν περίπου 9 ώρες.

09:00 Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι μετά το πέρασμα του τυφώνα κάποιες περιοχές μπορεί να είναι ακατοίκητες για εβδομάδες ή και μήνες.

CuIpFJsXYAAywRj



Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που πλήττει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια σαρώνει τη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, προειδοποίησε: «Θα χαθούν ζωές και ολόκληρες γειτονιές θα εξαφανιστούν. Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας».

1

Ήδη ο ΟΗΕ μιλά για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στο νησί της Καραϊβικής μετά τον φονικό σεισμό του 2010.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησίαζε προς τις ακτές των ΗΠΑ (στις 7:00 ώρα Ελλάδος) στον Ατλαντικό έφτανε τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παρέμενε στην κατηγορία 4.

2

Οι αμερικανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και συνεχίζουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις παράκτιες περιοχές του Ατλαντικού, με περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα, είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον Μπαράκ Ομπάμα να θέτει σε κινητοποίηση χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφυλακής.

12448834 0

Η Φλόριντα, στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, πλήττεται πραγματικά από την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων, με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών.

612998066

Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών επιτάχυναν τις τελευταίες μέρες τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονταν για την ισχυρή βροχόπτωση που κατά τόπους αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 38 εκατοστά.

Σχετικές ειδήσεις