ΚΟΣΜΟΣ

Ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος που έκλεψε την παράσταση στο δεύτερο ντιμπέιτ Χίλαρι-Τραμπ

Ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος που έκλεψε την παράσταση στο δεύτερο ντιμπέιτ Χίλαρι-Τραμπ

Έκανε αίσθηση, όταν ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν αν εκλεγούν.

Μπορεί η τηλεθέαση στο δεύτερο ντιμπέιτ των προεδρικών υποψηφίων να ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με την πρώτη τηλεμαχία ένας από τους συμμετέχοντες όμως ξεχώρισε και κέρδισε την γενική αποδοχή όλων: ο Κένεθ Μπόουν.

Δεν είναι ούτε υποψήφιος, ούτε στέλεχος προεκλογικής εκστρατείας, ούτε δημοσιογράφος. Πρόκειται για έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο από το Ιλινόι που έκανε αίσθηση, το βράδυ της Κυριακής (09/10), όταν ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν αν εκλεγούν.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό KFNS, ο Μπόουν, ο οποίος εργάζεται σε μονάδα παραγωγής ενέργειας, εξήγησε ότι δεν είχε ιδέα για τη «διασημότητά του», επειδή οι συμμετέχοντες στο ντιμπέιτ δεν επιτρεπόταν να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα.

«Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ενεργοποίησα το κινητό είδα ότι 423 άνθρωποι ζητούσαν να τους κάνω φίλους στο Facebook. Τους δέχτηκα όλους και για λίγο αισθάνθηκα ωραία με τον εαυτό μου», εξήγησε.

Τις ώρες μετά το ντιμπέιτ ο Κένεθ Μπόουν απέκτησε χιλιάδες ακολούθους και στο Twitter. Ορισμένοι μάλιστα αναρτούσαν διάφορα φωτομοντάζ του: ένα παρέπεμπε στην περίφημη προεκλογική αφίσα του προέδρου Ομπάμα, του 2008. Το περιοδικό GQ «τράβηξε» το αστείο, προτείνοντας μια «στολή Κεν Μπόουν» για το Χάλογουιν που περιλαμβάνει κόκκινο πουλόβερ, γυαλιά, ψεύτικο μουστάκι και μικρόφωνο.

Ο ίδιος δεν φάνηκε να ενοχλείται, αντιθέτως, το διασκέδασε: «Στο Χάλογουιν θα ντυθώ ο εαυτός μου. Θα είναι η καλύτερη στολή όλων των εποχών», σχολίασε.

Ο Μπόουν διευκρίνισε ότι, παρ' όλ' αυτά, ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές και θα περιμένει μέχρι και το τρίτο ντιμπέιτ, την επόμενη εβδομάδα.

Ελπίζει μάλιστα ότι η προσοχή που έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στον ίδιο, έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο, θα ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. «Προσπαθώ να περάσω το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να εμπλακούν στη διαδικασία. Αυτές είναι οι σημαντικότερες εκλογές της εποχής μας», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις