ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Συρία: Τουλάχιστον 5 παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό σχολείου

Φρίκη στη Συρία: Τουλάχιστον 5 παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό σχολείου

Περίπου 20 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία καθώς οι αντάρτες βομβάρδισαν ένα σχολείο στο υπό κυβερνητικό έλεγχο τμήμα της νότιας συριακής πόλης Ντεράα σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, περιλαμβανομένων και παιδιών, ανέφεραν μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 20 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ντεράα είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στους «πιο σφοδρούς» αεροπορικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών στο ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

«Είναι οι πιο σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές αφότου το καθεστώς ανακοίνωσε μια μείωση των βομβαρδισμών στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου», ανέφερε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατινάχθηκε σε ένα χωριό στη βόρεια Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αλ-Μάσι, η οποία βρίσκεται σε περίχωρα της περιοχής Μάνμπιτζ, ανέφερε η μκο. Η Αλ Μάσι τελεί τώρα υπό τον έλεγχο του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μάνμπιτζ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Σχετικές ειδήσεις