ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί αυτή τη φορά τη Βρετανία: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολέμου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί αυτή τη φορά τη Βρετανία: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολέμου

Στον απόηχο προηγούμενων δηλώσεων του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, που απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά αν δεχτεί απειλή από τις ΗΠΑ.

Νέες απειλές από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος προειδοποιεί τη Βρετανία ότι οι δύο χώρες βρίσκονται «στα πρόθυρα πολέμου», σύμφωνα με τη Sun.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Pak Yun Sik δήλωσε ότι: «η κατάσταση στη κορεατική χερσόνησο είναι στο χείλος του πολέμου, εξαιτίας των ασταμάτητων στρατιωτικών επιχειρήσεων από τους Αμερικανούς και τους Νοτιοκορεάτες που στοχεύουν εμάς». «Τώρα θέλει να συμμετάσχει και η Βρετανία, στέλνοντας τα μαχητικά Typhoon. Αυτή είναι μια εχθρική κίνηση», πρόσθεσε.

«Η Βρετανία ισχυρίζεται ότι η άσκηση αυτή δεν έχει στόχο εμάς, όμως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα λένε ότι η άσκηση στοχεύει σε πιθανό χτύπημα ενάντια στις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε τη Βρετανία να μη συνεχίσει αυτή την τακτική και «να αποχωρήσει από τις επιθετικές στρατιωτικές ασκήσεις αμέσως».

Σχετικές ειδήσεις