ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Διάσωση 301 μεταναστών αλλά και 5 νεκροί

Ιταλία: Διάσωση 301 μεταναστών αλλά και 5 νεκροί

Συνολικά 301 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια διασώθηκαν σήμερα (19/10), ενώ ανασύρθηκαν πέντε νεκροί, σε πέντε επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην κεντρική Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Το πλήρωμα ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Ιρλανδίας ανέσυρε τα πέντε πτώματα από μια φουσκωτή λέμβο, που βρίσκονταν ανάμεσα στους 118 μετανάστες που διασώθηκαν. Η ανθρωπιστική οργάνωση Life Boat ανέφερε ότι διέσωσε 130 ανθρώπους από μια άλλη φουσκωτή λέμβο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 18 ανθρώπους από μια ξύλινη βάρκα κοντά στο νότιο νησί Παντελλερία, ακόμη 11 κοντά στο ακατοίκητο νησί Λαμπιόνε και 24 ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα την Τετάρτη το πρωί.

Η διάσχιση της κεντρικής Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας έχει αποδειχθεί ως η πλέον θανατηφόρα διαδρομή παγκοσμίως για μετανάστες. Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή πέθαναν καθώς επιχειρούσαν μέσα από αυτή την διαδρομή να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Σχετικές ειδήσεις