ΚΟΣΜΟΣ

Kτηνωδία στη Γερμανία: Περαστικοί βιντεοσκοπούσαν και παρότρυναν ανήλικο πρόσφυγα να αυτοκτονήσει

Kτηνωδία στη Γερμανία: Περαστικοί βιντεοσκοπούσαν και παρότρυναν ανήλικο πρόσφυγα να αυτοκτονήσει

Περαστικοί φώναξαν «πήδα» προτού ένας έφηβος πρόσφυγας πηδήξει από τον πέμπτο όροφο ενός συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο φιλοξενούνται ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και λίγο αργότερα να ξεψυχήσει, δήλωσε χθες Σάββατο ο δήμαρχος της πόλης.

Ο αρμόδιος για τη φροντίδα μιας ομάδας νεαρών μεταναστών κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ (21/10) σε αυτή την πολυκατοικία στο Σμελν της Θουριγγίας, λέγοντας ότι ένας 17χρονος Σομαλός είχε αυτοκτονικές τάσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία. Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο είδαν τον νεαρό να κάθεται στο περβάζι ενός παραθύρου του πέμπτου ορόφου.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί περαστικοί έμειναν αρκετή ώρα να παρακολουθούν το συμβάν και κάποιοι εξ αυτών φώναζαν: «άντε, πήδα» και άλλες προτροπές προκειμένου να αυτοκτονήσει», ενώ παράλληλα γείτονες από παραπλήσιες πολυκατοικίες βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την κτηνωδία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σβεν Σράντε.

«Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Αν κάποιος αντιμετωπίσει το συμβάν αυτό σα να παρακολουθεί ταινία και μετά σκεφτεί ότι το ενθάρρυνε κιόλας, είναι μια απίστευτη βαρβαρότητα», κατήγγειλε ο Σράντε.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός MDR ανέφερε ότι το αγόρι ζούσε στην περιοχή από τον Απρίλιο και είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο Σμελν μαζί με άλλους μετανάστες νωρίτερα την Παρασκευή, αφού είχε περάσει μία εβδομάδα νοσηλευόμενος σε κλινική για κατάθλιψη.

Σχετικές ειδήσεις