ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ομπάμα - Τραμπ, στον Λευκό Οίκο σήμερα

Συνάντηση Ομπάμα - Τραμπ, στον Λευκό Οίκο σήμερα

Nέος πρόεδρος ΗΠΑ: «Αρωμα» Λευκού Οίκου θα πάρει σήμερα ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε την ανατροπή στις αμερικανικές εκλογές, εγκαινιάζοντας μια νέα νέα εποχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κέρδισε την αντισυστημική ψήφο των Αμερικανών τιμωρώντας ουσιαστικά το σύστημα της χώρας, θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 11:00 π.μ. ώρα Ουάσιγκτον (18:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα στον Λευκό Οίκο.

Το πρόγραμμα του νεοεκλεγέντα Προέδρου άρχισε να σχηματίζεται με συναντήσεις και επαφές με ηγέτες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σκοπεύει να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 17 Νοεμβρίου, είπε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης σήμερα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι οι δύο άντρες είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά και είχαν επιβεβαιώσει τη στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών των, τονίζοντας ότι η συμμαχία Ιαπωνίας-Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντική για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Άμπε θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη πριν τη συμμετοχή του στη διάσκεψη κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Περού.

Σχετικές ειδήσεις