ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία για αεροσκάφος με 54 επιβάτες

Καναδάς: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία για αεροσκάφος με 54 επιβάτες

Ένα καναδικό αεροπλάνο με 54 επιβάτες χρειάστηκε να αλλάξει πορεία για να αποφύγει ένα μη επανδρωμένο εναέριο αντικείμενο κοντά στο Τορόντο νωρίς χθες, τραυματίζοντας ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος της καμπίνας, στο πιο σοβαρό επεισόδιο που συνέβη στον Καναδά, είπαν αξιωματούχοι.

Το αεροπλάνο Bombardier Q400 των τοπικών αερογραμμών Porter Airlines, το οποίο απογειώθηκε από την Οτάβα, βρισκόταν στα 2.750 μέτρα και ετοιμαζόταν για την προσγείωση στο αεροδρόμιο Billy Bishop του Τορόντο όταν οι πιλότοι είδαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος.

"Αρχικά οι πιλότοι νόμιζαν ότι πρόκειται για μπαλόνι. Μετά από την κατάθεσή τους (στις αρχές), υπάρχει πιθανότητα να επρόκειτο για μη επανδρωμένο σκάφος", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μπραντ Σίσερο.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 3:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών του Καναδά έχει αρχίσει τις έρευνες να εντοπίσει τον χρήστη.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα για τέτοιο επεισόδιο στον Καναδά, είπε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ζενεβίβ Κόρμπιν.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια για να προτρέψει τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί τέτοια σκάφη κοντά σε αεροδρόμια ή αεροπλάνα.

Στον Καναδά, όσα μη επανδρωμένα σκάφη ζυγίζουν λιγότερο από 35 κιλά δεν απαιτούν άδειες χρήσης, αλλά οι αρχές σκέφτονται να αλλάξουν τους κανονισμούς.

Σχετικές ειδήσεις