ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη! Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια

Θλίψη! Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια

Με μια λιτή ανακοίνωση ο ατζέντης της Sharon Jones, ανακοίνωσε ότι η frontwoman των The Dap-Kings πέθανε σε ηλικία 60 ετών νικημένη από τον καρκίνο του παγκρέατος με τον οποίο «πάλευε» από το 2013 όταν και σταμάτησε την περιοδεία της για να χειρουργηθεί και να ακολουθήσει χημειοθεραπείες.

Μάλιστα έλαβε μέρος και σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Miss Sharon Jones!», το οποίο περιέγραφε μεταξύ άλλων και την ιατρική της δοκιμασία. Την ίδια περίοδο όμως δήλωνε ότι ο καρκίνος της έχει επιστρέψει, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει ξανά τις χημειοθεραπείες.

H Sharon Jones γεννήθηκε το 1956 στην Αugusta της Τζόρτζια. Βασικές επιρροές ήταν ο Τζέιμς Μπράουν και ο Ότις Ρέντινγκ. Με τους Dap-Kings ήταν οι πρωτοπόροι ενός κινήματος που αναβιώσε το πνεύμα και την ουσία της Soul / Funk μουσικής όταν αυτή βρισκόταν στην απόλυτη ακμή της, τουλάχιστον δημιουργικά και με βασικό άξονα περίφημες δισκογραφικές εταιρείες όπως η Stax, στο διάστημα από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μέχρι τα μέσα εκείνης του ’70.

Σχετικές ειδήσεις