ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που συγκλονίζει: Διασώστες βγάζουν αγοράκι από τα ερείπια βομβαρδισμένου κτηρίου στο Χαλέπι

Βίντεο που συγκλονίζει: Διασώστες βγάζουν αγοράκι από τα ερείπια βομβαρδισμένου κτηρίου στο Χαλέπι

Ανατριχίλα προκαλεί το βλέμμα του τρομοκρατημένου παιδιού καθώς οι διασώστες προσπαθούν να το απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια ενός βομβαρδισμένου κτηρίου στοΧαλέπι.

Τα σωστικά συνεργεία καταφέρνουν να ανασύρουν από το κτήριο που βρίσκεται στο ανατολικό Χαλέπι, το παιδί, το οποίο στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του και επέζησε.

Εν τω μεταξύ εκτός λειτουργίας είναι πλέον το μοναδικό νοσοκομείο παίδων στο υπό πολιορκία Χαλέπι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες, το νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι χτυπήθηκε από βόμβες, κατά τη διάρκεια του σφοδρότερης επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ σε αυτή την πόλη της Συρίας, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, έγινε -σύμφωνα με τον Guardian- την ώρα που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε θύματα επίθεσης με αέριο χλώριο και το έθεσε εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας του Χαλεπίου, όλα τα νοσοκομεία στα ανατολικά της πόλης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Πηγή βίντεο: Irish Times

Σχετικές ειδήσεις