ΚΟΣΜΟΣ

Φιντέλ Κάστρο: Ο ηγέτης που επέζησε από 638 απόπειρες δολοφονίας! (vid)

Φιντέλ Κάστρο: Ο ηγέτης που επέζησε από 638 απόπειρες δολοφονίας! (vid)

Ειδήσεις για Φιντέλ Κάστρο: Δηλητηριώδη χάπια, φονικά πούρα και άλλα σχέδια της CIA για τη δολοφονία του «κομαντάντε».

Ο Φιντέλ Κάστρο κατάφερε να επιζήσει από συνολικά 638 απόπειρες δολοφονίας της CIA για να πεθάνει τελικά σε ηλικία 90 ετών και αφού πρώτα είχε «παροπλιστεί», παραδίδοντας την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ.

Η CIA μετά την επιτυχημένη επανάσταση που ανέτρεψε τον Φουλχένσιο Μπατίστα το 1959, άρχισε να σχεδιάζει την εξόντωση του Κάστρο. Την περίοδο 1960-1965 η CIA αποπειράθηκε να τον σκοτώσει 8 φορές.

Ο πρώην επικεφαλής των κουβανικών μυστικών υπηρεσιών Φαμπιάν Εσκαλάντε, ο οποίος είχε σκοπό να προστατεύει τον Κάστρο σε ντοκιμαντέρ που προετοίμασε, αναφέρει πως συνολικά οι απόπειρες δολοφονίες κατά του Κάστρο ήταν 638!

Πούρο που θα εκρήγνυτο, μια δηλητηριασμένη στολή καταδύσεων, ακόμη και μια μεγάλη δόση LSD ήταν μερικοί από τους ευφάνταστους τρόπους που βρήκαν για να σκοτώσουν τον Κάστρο.

Δείτε εδώ ποιοι πανηγύρισαν τον θάνατό του

Σε μια άλλη περίπτωση, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, στρατολογήθηκε μια ερωμένη του, στην οποία δόθηκαν δηλητηριώδη χάπια, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να του δώσει ενώ κοιμόταν. Σύμφωνα με την ίδια, ο Κάστρο είχε καταλάβει ότι σχεδίαζε να τον σκοτώσει, και της έδωσε το ίδιο του το πιστόλι, αλλά η ίδια του είπε ότι «δεν μπορούσε να το κάνει». Υπήρξε επίσης απόπειρα για δολοφονία από πράκτορα της CIA, με στυλό-σύριγγα που επίσης απέτυχε.

Ο Κάστρο είχε πει κάποτε ότι «αν το να γλιτώνεις απόπειρες δολοφονίας ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα κέρδιζα το χρυσό».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας είχε γραφτεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας.

Δείτε το βίντεο!

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο

Σχετικές ειδήσεις