ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Το αεροπλάνο της Σαπεκοένσε έπεσε εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού;

Απίστευτο: Το αεροπλάνο της Σαπεκοένσε έπεσε εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού;

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως, για την απίστευτη αεροπορική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 71 άτομα, μεταξύ αυτών μια βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα.

Ένας εκ των ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε που δεν ταξίδεψαν στην Κολομβία, αποκάλυψε ότι η πτήση καθυστέρησε να απογειωθεί επειδή ένας από τους παίκτες που επιβιβάζονταν σε αυτή, ζήτησε από το πλήρωμα να βρουν το χαμένο… ηλεκτρονικό του παιχνίδι.

Ο Ντέμερσον Κόστα, αμυντικός της ομάδας κι ένας από τους επτά παίκτες που δεν βρίσκονταν στο μοραίο αεροσκάφος λόγω τραυματισμού, δήλωσε στη Daily Mail ότι ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τσίκο Ντι Ντομένικο που επέβαινε σε αυτό, είχε ανεβάσει σε γκρουπ που διατηρούσε η ομάδα στο Whatsapp, ανάρτηση στην οποία ανέφερε το γεγονός.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίκο, ο οποίος έκανε πλάκα με έναν από τους παίκτες που καθυστερούσε την πτήση από τη Βολιβία επειδή είχε ξεχάσει να πάρει το ηλεκτρονικό του παιχνίδι από τη βαλίτσα του, πριν την παραδώσει. Έγραφε ότι η πτήση καθυστερούσε να φύγει καθώς προσπαθούσαν να βρουν το παιχνίδι», ανέφερε ο Κόστα.

Η πτήση καθυστέρησε να φύγει, γεγονός που οδήγησε στον να μην προλάβει το αεροσκάφος να ανεφοδιαστεί στην πόλη Cobija καθώς το αεροδρόμιο εκεί δεν λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα.

Στη συνέχεια, η πτήση που μετέφερε τους παίκτες της ομάδας Σαπεκοένσε από τη Βολιβία στην Κολομβία όπου την επόμενη ημέρα θα έπαιρναν μέρος στον τελικό του Copa Sudamericana, έπρεπε να κάνει κύκλους περιμένοντας τη σειρά της για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μεντεγίν, όταν και έμεινε από καύσιμα, με το τραγικό αποτέλεσμα που ακολούθησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεπεράσει κατά 20 λεπτά, τις τέσσερις ώρες που του επέτρεπαν τα καύσιμά του να πετάξει.

Το αεροσκάφος της LaMia Airlines συνετρίβη σε βουνό, σκοτώνοντας τους 71 από τους 77 επιβαίνοντες.

Σχετικές ειδήσεις