ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-ΗΠΑ: Πολύ κοντά σε «αναίμακτη» λύση για την λήξη της πολιορκίας στο Χαλέπι (Vid)

Ρωσία-ΗΠΑ: Πολύ κοντά σε «αναίμακτη» λύση για την λήξη της πολιορκίας στο Χαλέπι (Vid)

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι θα συνεχίσει σήμερα (8/12) μια συζήτηση περί των συνθηκών που ισχύουν στη συριακή πόλη Χαλέπι με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικόν Σεργκέι Λαβρόφ που ξεκίνησε χθες στη Γερμανία.

Η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει συνέχεια των συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών χθες στο Αμβούργο, είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι με τον Λαβρόβ αντάλλαξαν ιδέες για το Χαλέπι και συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες τους.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο χθες, ο Λαβρόβ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

«Επιβεβαιώνω την υποστήριξη της αμερικανικής πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου», είπε ο Λαβρόβ, πριν τη συνάντησή τους στο Αμβούργο.

Σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους αντάρτες να αποχωρήσουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Χθες, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι ο Λαβρόβ θα είχε διμερείς συναντήσεις με τον Κέρι και με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Σχετικές ειδήσεις