Σε συναγερμό οι Η.Π.Α. λόγω του τυφώνα Αϊρίν

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Νέα Υόρκη καθώς πλησιάζει εκεί ο τυφώνας Αϊρίν…
Σε συναγερμό οι Η.Π.Α. λόγω του τυφώνα Αϊρίν
2'

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Νέα Υόρκη καθώς πλησιάζει εκεί ο τυφώνας Αϊρίν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έδωσε εντολή στους κατοίκους της πόλης να τηρήσουν την εκκένωση που έχει διαταχθεί, σημειώνοντας πως ο τυφώνας είναι επικίνδυνος και απειλεί ζωές.

Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν.

Στο μήνυμα που απεύθυνε ο Μπλούμπεργκ, τόνισε: «Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο». Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν ξεκινήσει ήδη να εκκενώνουν και τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Σε έως και 2 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετέδωσε το BBC, την ώρα που ο κυκλώνας Αϊρίν έχει ήδη πλήξει την ακτή της Βόρειας Καρολίνας και κατευθύνεται προς τα βόρεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, λόγω του κυκλώνα υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πολιτείας αυτής και σημείωσαν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει "τρομερή ζημιά" στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές της Βαλτιμόρης έχουν διαθέσει σάκους με άμμους στην αστυνομία και σε εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να δημιουργήσουν «μπλόκα» σε ενδεχόμενες πλημμύρες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας τις διακοπές του, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη, σύμφωνα με το CNN.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή