ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη-Βομβιστική επίθεση: Μαζικές συλλήψεις Κούρδων και βομβαρδισμοί – Στους 44 οι νεκροί

Κωνσταντινούπολη-Βομβιστική επίθεση: Μαζικές συλλήψεις Κούρδων και βομβαρδισμοί – Στους 44 οι νεκροί

Ειδήσεις | Βομβιστική επίθεση Τουρκία: Σε τουλάχιστον 44 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από την διπλή βομβιστική επίθεση που έπληξε στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκέμβρη, την περιοχή έξω από το στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τοπρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές κατά στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στα βόρεια του Ιράκ, αργά χθες το βράδυ (11/12). Στο στόχαστρο των αεροπορικών επιδρομών βρέθηκε ένα διοικητήριο, θέσεις μάχης των Κούρδων, καθώς κι αποθήκες οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι επιδρομές έγιναν ώρες μετά την ανάληψη της ευθύνης από οργάνωση που συνδέεται με το PKK για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Συλλήψεις 118 αξιωματούχων του φιλοκουρδικού HDP

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 118 επαρχιακούς αξιωματούχους του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σχετικά με υποψίες για πιθανές διασυνδέσεις τους, με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), μεταδίδουν σήμερα (12/12) τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τις παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα με τη συμμετοχή 500 αστυνομικών και την υποστήριξη θωρακισμένων οχημάτων, αλλά κι ενός ελικοπτέρου.

Οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους, κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK και η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις