ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Σε εφαρμογή ξανά η συμφωνία για την απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών

Χαλέπι: Σε εφαρμογή ξανά η συμφωνία για την απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών

Ξανά σε ισχύ, εντός των επόμενων ωρών, θα τεθεί η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, η εφαρμογή της οποίας θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών από τα τελευταία προπύργια τους στην πόλη, όπως τόνισαν αξιωματούχοι των συριακών οργανώσεων ανταρτών.

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της», δήλωσε ο Αμπντούλ Σαλάμ Αμντούλ Ραζάκ, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζινκι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όπως τόνισε, η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, μια προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη νωρίτερα σήμερα (14/12) εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.

Ένας αξιωματούχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την επανέναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, τονίζοντας πως περίπου 15.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, με ανταλλαγή την απομάκρυνση στο Χαλέπι «μαχητών και των οικογενειών τους και αμάχων που επιθυμούν να φύγουν». Όπως επισήμανε θα ταξιδέψουν προς την επαρχία Ιντλίμπ.

Ένας αξιωματούχος της αντάρτικης οργάνωσης Τζάμπχα Σαμίγια ανέφερε τέλος πως η εφαρμογή της συμφωνίας θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Σχετικές ειδήσεις