ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση MH370: Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι έψαχναν σε λάθος περιοχή

Πτήση MH370: Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι έψαχναν σε λάθος περιοχή

Άφαντο το αεροσκάφος - Στην πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014 επέβαιναν 239 άτομα.

Κανένα ίχνος της πτήσης που χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ δεν έχει βρεθεί στον νότιο Ινδικό ωκεανό, ύστερα από διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, μετά την εξαφάνισή της.

Ειδικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι πολύ πιθανό να έψαχναν το μοιραίο αεροσκάφος της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε λάθος σημείο.

Οι έρευνες έγιναν σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό ωκαεανό και το συνολικό τους κόστους υπολογίζεται στα 145 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα απομένουν να ερευνηθούν ακόμη 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα νέα δεδομένα το πιθανότερο είναι τα συντρίμια του αεροσκάφους να βρίσκονται πιο βόρεια από εκεί που μέχρι σήμερα γίνονται οι έρευνες.

Οι Αυστραλοί πάντως, που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας, λένε πως η επιχείρηση δεν θα παραταθεί. Να σημειωθεί ότι συντρίμμια του αεροπλάνου έχουν βρεθεί κατά μήκος της ακτής της Αφρικής και σε νησιά του Ινδικού ωκεανού.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πτήση MH370

Σχετικές ειδήσεις