ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Καμία ανάμιξη δεν έχει η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, από Τούρκο αστυνομικό στην Άγκυρα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, η τρομοκρατική οργάνωση Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, όπως έχει μετονομαστεί το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, διαψεύδει την ανάληψη της ευθύνης που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, ο οποίος χαρακτηρίζει πάντως τη δολοφονία ως «φυσική εξέλιξη» για όσα συμβαίνουν στη Συρία, η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε είναι πλαστή.

«Απορρίπτουμε όσα αναφέρθηκαν σε ψευδή ανακοίνωση στην οποία φέρεται η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ να βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση στην Τουρκία κατά του Ρώσου πρέσβη», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, επισημαίνοντας βέβαια ότι η δολοφονία του Καρλόφ ήταν «φυσική απάντηση» σε όσα συμβαίνουν στη Συρία.

«Τονίζουμε ότι η δολοφονία είναι φυσική αντίδραση από τους ανθρώπους στην περιοχή για την καθημερινή ρωσική σφαγή κατά αμάχων στο Χαλέπι», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μετά τη διάψευση αυτή, ενισχύονται οι ισχυρισμοί που μάλλον «βολεύουν» τον Ερντογάν ότι ο 22χρονος να ήταν υποστηρικτής του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε με την ανάληψη της ευθύνης

alnousra

Και η διάψευση από την Αλ Νούσρα

alnusra

Σχετικές ειδήσεις