ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάθηκε από τα ραντάρ ρωσικό αεροπλάνο με 91 επιβαίνοντες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάθηκε από τα ραντάρ ρωσικό αεροπλάνο με 91 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) με 91 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, μετέδωσαν το BBC και το AFP.

Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ ΤU-154 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι, με 91 επιβαίνοντες (83 επιβάτες), ανάμεσά τους μουσικούς και δημοσιογράφους, και 8 μέλη πληρώματος.

Πιθανόν έχει συντριβεί στην περιοχή του Κρασνοντάρ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Κατά τα στοιχεία που διαθέτουμε, 91 άνθρωποι, ανάμεσά τους μουσικοί και δημοσιογράφοι, επέβαιναν στο αεροπλάνο», διευκρίνισε μια πηγή προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων μιλώντας στο πρακτορείο. «Το αεροπλάνο είχε προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας», κατά την ίδια πηγή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών (Rosaviation) είπε στο RIA Novosti ότι η πτήση δεν ήταν «πολιτική».

To πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο ρωσική πηγή ανέφερε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 20 λεπτά μετά την απογείωση του στις 5:20 τοπική ώρα.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κάνοντας ελιγμούς πάνω από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, πρόσθεσε η πηγή.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Κρεμλίνο, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχετικές ειδήσεις