ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Πώς ένα διαβατήριο τού έσωσε τη ζωή από την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι

Απίστευτο: Πώς ένα διαβατήριο τού έσωσε τη ζωή από την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι

Ειδήσεις | Αεροπορική τραγωδία Σότσι: Ο 29χρονος σολίστ και ερμηνευτής της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, Ρομάν Βαλούτοφ, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς γλίτωσε από το θάνατο, αφού την τελευταία στιγμή δεν ταξίδεψε με τη μοιραία πτήση του ρωσικού Τουπόλεφ που συνετρίβη σήμερα, Κυριακή (25/12/2016) στο Σότσι της Ρωσίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε συνολικά 92 άτομα.

Ο Βαλούτοφ δεν κατόρθωσε να ταξιδέψει, καθώς οι Αρχές του αεροδρομίου εντόπισαν πρόβλημα με το διαβατήριό του. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο αεροσκάφος καθώς τα ταξιδιωτικά του έγγραφα είχαν λήξει.
Τραγική ειρωνεία; Ο ίδιος, αμέσως μετά το αεροπορικό δυστύχημα είδε το όνομά του να φιγουράρει στη λίστα των νεκρών επιβατών και δεν πίστευε στα μάτια του!

«Με σταμάτησαν και μου είπαν: “Αστειεύεσαι; Το διαβατήριό σου έληξε τον Ιούλιο”. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Μου είπε να περιμένω. Στάθηκα εκεί ανησυχώντας αν θα μου επιτρέψουν να πετάξω. Λίγα λεπτά αργότερα μου είπαν: “Δεν πας πουθενά”. Ήμουν νευρικός για το λάθος με το διαβατήριο, αλλά πήγα σπίτι. Ήμουν εκεί στις 03:30 τα ξημερώματα και λίγο αργότερα άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να με ρωτάνε αν είμαι ζωντανός. Κοίταξα και είδα το όνομά μου στη λίστα των νεκρών. Έκλαιγα. Οι φίλοι και οι συγγενείς μου είχαν σοκαριστεί», δήλωσε ώρες αργότερα ο Βαλούτοφ στα ρωσικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο αεροσκάφος τύπου Tu-154 μετέφερε την 64μελή χορωδία Αλεξαντρόφ, στρατιώτες και δημοσιογράφους στη Συρία για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τη Ρωσία

Σχετικές ειδήσεις