ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για επικίνδυνη ουσία στις ισιωτικές μαλλιών

Συναγερμός για επικίνδυνη ουσία στις ισιωτικές μαλλιών
Σε επίπεδα πενήντα φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο περιέχει την καρκινογόνο ουσία φορμαλδεΰδη ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια της...

Σε επίπεδα πενήντα φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο περιέχει την καρκινογόνο ουσία φορμαλδεΰδη ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια της Αυστραλίας για το ίσιωμα των μαλλιών. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ενδεχομένως δεχθεί την επίδραση της ουσίας αυτής παραμένει άγνωστος.

Η «Haircare Australia», η εταιρία που προμηθεύει με προϊόντα πάνω από 5.500 καταστήματα σ’ όλη την Αυστραλία, έχει ανακαλέσει 158 φιάλες «Brazilian Blowout», μετά την ανακοίνωση του Αυστραλιανού Συμβουλίου Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (Australian Competition and Consumer Council) για τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων της καρκινογόνου ουσίας.

Στη διαφήμιση του «Brazilian Blow-out» τονιζόταν πως το προϊόν δεν περιλαμβάνει φορμαλδεΰδη.

Σε αναλύσεις, όμως, που έκανε το Αυστραλιανό Συμβούλιο Ανταγωνισμού και Καταναλωτή, ανακάλυψε ότι 10% του προϊόντος ήταν η εν λόγω καρκινογόνος ουσία.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποσύρθηκαν από την αγορά άλλα επτά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το ίσιωμα των μαλλιών, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.