ΚΟΣΜΟΣ

Ο μακελάρης του Βερολίνου είχε καταδιώξει τουρίστρια στη Γαλλία

Ο μακελάρης του Βερολίνου είχε καταδιώξει τουρίστρια στη Γαλλία

Από τη Λυόν της Γαλλίας είχε περάσει είχε περάσει ο Ανίς Αμρί, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, και μάλιστα φέρεται να είχε ακολουθήσει μια Βρετανίδα τουρίστρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, η Βρετανίδα Αν Λόμαξ, 50 ετών φέρεται να έχει δώσει κατάθεση στη Γαλλική αστυνομία στην οποία ανέφερε ότιο άνδρας την ακολούθησε για περίπου μισή ώρα.

«Φερόταν περίεργα» είπε η Αν Λόμαξ. Όταν είδε τα γεγονότα στην τηλεόραση κατάλαβε ότι ήταν αυτός και επικοινώνησε αμέσως με τις Αρχές.

lommax

H επεξεργασία κι ανάλυση των πλάνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνει ότι ο Άνις Άμρι διήλθε από τη Λυόν στην κεντροανατολική Γαλλία, ανέφερε σήμερα (26/12) μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ένας άνδρας, (τα χαρακτηριστικά του οποίου) αντιστοιχούν στου δράστη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22ας Δεκεμβρίου στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ φορούσε σκούφο και κρατούσε ένα σακίδιο» περιέγραψε η πηγή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο.

«Μοιάζει να είναι μόνος του στις εικόνες» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστεί πώς ο Άνις Άμρι, που φέρεται να σκότωσε 12 ανθρώπους με το φορτηγό που οδηγούσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατάφερε να φύγει από τη γερμανική πρωτεύουσα για να μεταβεί στη Γαλλία και κατόπιν στην Ιταλία.

Φωτογραφίες από: The Sun, Sky News

Σχετικές ειδήσεις