ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ταραχές μετά το θάνατο Νιγηριανού

Ισπανία: Ταραχές μετά το θάνατο Νιγηριανού
Δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σήμερα σε μια γειτονιά της Πάλμα, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ύστερα από επεισόδια στα οποία...

Δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σήμερα σε μια γειτονιά της Πάλμα, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ύστερα από επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν Ρομά και Νιγηριανοί μετανάστες.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, σημειώθηκαν πέντε προσαγωγές και τραυματισμοί δύο αστυνομικών στα επεισόδια που ξέσπασαν τη Δευτέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Pais».

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα Νιγηριανών μεταναστών κατηγόρησε μέλη της μειονότητας των Ρομά ότι έσπρωξαν από ένα μπαλκόνι έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία ανέφερε πως είναι πιθανόν να επρόκειτο για δυστύχημα και ο άνδρας να έπεσε, όταν προσπάθησε να περάσει από το ένα μπαλκόνι στο άλλο.

Εξοργισμένοι Νιγηριανοί κατηγόρησαν την αστυνομία, διότι δεν συνέλαβε τον άνθρωπο που κατηγορούν για τον θάνατο του συμπατριώτη τους και άρχισαν ταραχές, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες. Δεκάδες αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και περιουσιακά στοιχεία καταστράφηκαν, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ, για να διαλύσει τους συμμετέχοντες στις ταραχές.