ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στο σπίτι όπου «έσβησε» ο Τζορτζ Μάικλ - Το «μυστικό» πρόβλημα υγείας του (video+pics)

Μέσα στο σπίτι όπου «έσβησε» ο Τζορτζ Μάικλ - Το «μυστικό» πρόβλημα υγείας του (video+pics)

Την κάμερα της Όπρα, να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, είχε επιτρέψει ο Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος φέρεται πως δεν ξεπέρασε ποτέ την πνευμονία βαριάς μορφής που τον είχε προσβάλει πριν από λίγα χρόνια.

Ο Τζορτζ Μάικλ, ανήμερα τα Χριστούγεννα, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 53 ετών, μέσα στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο.

Το 2004, είχε δώσει μάλιστα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, ενώ είχε επιτρέψει για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα να μπει στο εσωτερικό του συγκεκριμένου σπιτιού.

Στο παραπάτω βίντεο, ο Τζορτζ Μάικλ ξεναγεί την Όπρα στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες μέρες. Τις δείχνει τα αγαπημένα του σημεία, αλλά και τόσο τι «πείραξε», όσο και τι άφησε άθιχτο στο υπέροχο αυτό αρχοντικό του 16ου αιώνα.

Το μυστικό πρόβλημα υγείας του Τζορτζ Μάικλ

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά φαίνεται πως δεν ήταν πάντως ο μόνος «δαίμονας» με τον οποίο πάλευε ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ταλαιπωρούνταν και από ένα πρόβλημα υγείας που δεν ήθελε να συζητάει…

Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν έπαθε πνευμονία, φτάνοντας μάλιστα στο κατώφλι του θανάτου. Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που επί τουλάχιστον 15 μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να του κάνουν ακόμα και τραχειοστομία για να μπορεί να αναπνέει.

Και μπορεί να βγήκε νικητής, ωστόσο ο Μάικλ φαίνεται πως δεν κατάφερε να επανέλθει ποτέ πλήρως, αφού βασανιζόταν από την περιπέτεια υγείας που πέρασε, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

«Οι πνεύμονές του υπολειτουργούσαν από τότε που έπαθε πνευμονία. Ήταν πολύ σοβαρή η κατάστασή του και δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως. Όπως είπαν οι γιατροί, αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιον που έχει νοσήσει από βαριά πνευμονία. Ουσιαστικά μας είπαν ότι η ασθένεια άφησε σαν τραυματισμένους τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όπως πριν. Για την ακρίβεια τού είπαν ότι ήταν σαν κάποιο μέρος τους να μην λειτουργούσε», αποκάλυψε χαρακτηριστικά φίλος του, υποστηρίζοντας επίσης ότι «πολλές φορές έμενε χωρίς ανάσα, φαινόταν σαν να μην μπορεί να οξυγονωθεί και κουραζόταν εύκολα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάπνιζε πολύ και συνέχιζε να καπνίζει μετά την πνευμονία, επιδείνωσε πολύ την κατάστασή του. Οι γιατροί τού έλεγαν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κόψει το κάπνισμα αλλά εκείνος δεν σταματούσε».

Σχετικές ειδήσεις