ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη (pics)

Ιράκ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη (pics)

Διπλή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, πολυσύχναστη αγορά τηςΒαγδάτης.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά σε καταστήματα ανταλλακτικών της αγοράς, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Βαγδάτης, στην περιοχή Αλ Σινέκ, κατά την πρωινή ώρα αιχμής, όπως ανέφερε η ιρακινή αστυνομία.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι αλλά στη συνέχεια ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 25 νεκρούς και τους 53 τραυματίες.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

bagdad3 copy

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Ωστόσο αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πως μόνο η μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε καμικάζι, ενώ η άλλη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24, η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν άνθρωποι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να διασώσουν τους τραυματίες από την πρώτη έκρηξη.

Στόχος των επιθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ήταν σιίτες μουσουλμάνοι.

Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζει τις βομβιστικές επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας του Ιράκ, μετά την απώλεια του μεγαλύτερου ποσοστού των εδαφών που είχε καταλάβει στις βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας, το 2014.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις