ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή «σοκ» για τον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης

Ανατροπή «σοκ» για τον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης

Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ - Ο μακελάρης συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης -«Ματωμένη» Πρωτοχρονιά στηνΤουρκίαπου την πρώτη ημέρα του 2017 θρηνεί 39 θύματα σενέα τρομοκρατική επίθεση σε κλαμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο δράστης του μακελειού, που άφησε πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

«Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος», απάντησε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση.

«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες καθώς αυτές, γίνονται γνωστές από την έρευνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι άφησε το όπλο του στον τόπο του εγκλήματος, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στις έρευνες.

Λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου ένας ένοπλος εισέβαλε στη ντισκοτέκ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και αφαίρεσε τη ζωή από 39 ανθρώπους, από τους οποίους οι 15 ή 16 είναι ξένοι. Ο ένοπλος σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ και ανοίξει πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο μακελάρης έφτασε έξω από το κλαμπ με ταξί με την αστυνομία της Τουρκίας να ανακρίνει τον οδηγό.

taxi tourkia

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

turkey 11

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, μεταξύ των 21 εκ των 39 νεκρών που ταυτοποιήθηκαν δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι ούτε ομογενείς.

Η ταυτοποίηση όμως των θυμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση και για την ταυτότητα όλων των τραυματιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Κλιμάκια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία για να βεβαιωθούν ότι μεταξύ των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες.

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.

rtiena



Μάλιστα η επίθεση στο κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης είχε πολλά κοινά στοιχεία με το μακελειό που προκάλεσαν τζιχαντιστές στο θέατρο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

3BBEFA6100000578 4079112 image a 72 1483227778624

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον δράστη να κραυγάζει κάτι στα αραβικά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, κατά το οποίο, μέσα στο νυχτερινό κέντρο τη στιγμή που διαπράχθηκε η επίθεση βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει προ ημερών την ανάπτυξη 25.000 ανδρών για την προστασία των εορτασμών για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την τουρκική Χουριέτ.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Βίντεο - ντοκουμέντο με τον τρομοκράτη να πυροβολεί αδιακρίτως

fwto drasth

Ένας ή οι δυο δράστες;

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικρατεί σύγχυση όσον αφορά στον αριθμό των δραστών. Μαρτυρίες διασωθέντων αναφέρουν πως οι δράστες ήταν περισσότεροι και μιλούσαν αραβικά.

Από την άλλη, οι τουρκικές αρχές αναφέρουν πως ο δράστης ήταν ένας.

Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Άνθρωποι ποδοπατούσαν ανθρώπους»

Μεταξύ των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου Reina, όπου έγινε η επίθεση ήταν και ο Σεφά Μποϊντάς, ποδοσφαιριστής της ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν», αφηγήθηκε ο Μποϊντάς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανατριχιαστική μαρτυρία

C1CocwhXcAE7fO0
C1CpR0BWIAAO1aM

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Σχετικές ειδήσεις