ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Κωνσταντινούπολη - Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Το ψυχρό πρόσωπο του μακελάρη

Επίθεση Κωνσταντινούπολη - Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Το ψυχρό πρόσωπο του μακελάρη

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Νέο βίντεο-ντοκουμένο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον μακελάρη του Ρέινα να συνομιλεί ψύχραιμα με άλλους ανθρώπους.

Οι Αρχές της Τουρκίας μετά την γκάφα με τις λάθος φωτογραφίες, βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη με νέο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πεντακάθαρα το ψυχρό πρόσωπο του δολοφόνου.

Ο μακελάρης πιάστηκε από την κάμερα πριν πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του, με την μαζική δολοφονία των 39 ανθρώπων στο νυχτερινό κέντρο Ρείνα, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, όταν ταξίδεψε για την Τουρκία.

Το πρόσωπο του δράστη φαίνεται καθαρά και διακρίνεται η ψυχραιμία αλλά και η ψυχρότητα του, ενώ το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διορθώνοντας το λάθος από την προηγούμενη ημέρα που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία λάθος ανθρώπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο μακελάρης κατάγεται είτε από τη μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Κίνας, είτε από το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία ή το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν, ενώ εκτιμάται ότι είναι περίπου 25 χρονών και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 28 Ιουλίου 2016 σκοτώνοντας συνολικά 45 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Νέες φωτογραφίες του δράστη - 8 συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Ρέινα

Σχετικές ειδήσεις